Sidsjöns paltzeria

Idag bjöd vi in gammelmormor Eva och mormor och morfar för att göra palt. Pappa har väntat i 15 år på denna dag, nu blev den äntligen av!

Ingredienser
- rå potatis
- kornmjöl
- vetemjöl
- salt
- rimmad bogfläsk

Vi började med att skala potatis och riva den fint. Samtidigt skars det rimmad bogfläsk i mindre bitar och på spiser stod grytorna och värmdes upp. Kornmjöl, mjöl, potatis och salt blandades och rullades till små bollar. Därefter stoppades dem med fläsken och plsk ner i den kokande grytan. Där fick de sedan ligga och gosa i en timme ungefär.


Rimmad bogfläsk


Mormor gör palt


Mormor och morfar


Riktigt kladdigt


Palten innan de hoppar ner i grytan


Kokande vatten


Pappa han bara rörde om han (som tur var i grytan)


Eva var bossen och dirigerade sina underhuggare i paltbaket.


32 palt totalt


Bara att hugga i!

Det var flera år sedan jag sist åt palt och då tyckte jag inte om det. Idag åt jag två stycken och ja, det var ganska gott!

Nu sitter vi alla och har paltkoma. Det ska man ha!


/Kajsa


Kommentarer
Postat av: Klara

Hahaha, detta var bra! Bra Kajsa!!

2010-02-28 @ 22:22:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback