Semlor
Nåja, aldrig har någon smakat så välgräddade semlor förut, det kan jag lova, helt säkert.
Kom till mig Kajsa och ät kolbulle med grädde och mandelmassa. Kom bara kom


/klara
Den nyttiga yoghurten
Det ska tilläggas att smaksättningen näst intill aldrig är av naturlig härkomst (en yoghurt med endast 2,2%jordgubbe kan inte ensam ge färg och smak åt en hel produkt) och bakteriekulturen inte är naturlig utan tillsatt. Det knepiga är att vanlig naturell yoghurt framställd på traditionellt sätt innehåller levande bakteriekultur helt av sig själv. Här behövs det inte tillsättas någonting. Dessa produkter har heller inte en stämpel på sig att vara extra bra för våra magar. Den stämpeln får de produkter vars bakteriekultur är tillsatt på konstgjord väg och det är också där man passar på att ta ett flera gånger högre pris.
Och vad är då anledningen till att detta? Tillverkningsprocessen är helt enkelt så hård den tar död på mikroorganismerna som redan finns där naturligt. Därför måste bakterierna sättas till, gärna lite extra av olika slag och varan märks med att vara extra bra.
Ska konstgjort alltså vara bättre än naturligt?
/klara
Ekologiskt?
Tål att tänkas över.
/Kajsa
Ernst
Gårdagen på Tandoori House blev väldigt mysig. Det serverades god mat och sällskapet var mycket trevligt. Vi inledde alla med att snora ner menyn efter den kalla turen från bussen till restaurangen men som tur gick det över efter ett tag.
Nog om det, nu till det utlovade en intervju om mig(Kajsa).
Till att börja med så vill jag säga att ni kommer att märka en viss klasskillnad mellan min kompanjones inlägg och mina. Det är hon som är den där teoretiska och det är hon som kan skriva så att man dras med. Hon får alltid till någonting finurligt medans jag är den som inte är så finurlig av mig. Jag kan istället glädjas åt till att jag är den lite mer pratiskt lagda. Det var jag som fixade denna fina, underbara blogg, någonting Klara inte alls skulle ha kunnat. Visst? :P
Jag kan därför med ett leende på läpparna säga att jag ibland brukar kallas Ernst av min kära vän eftersom jag är lite av den händiga. Ja, så jag är helt enkelt den händiga medans Klara är den mer teoretiska och smarta! Jag bör dock påpeka att vi båda håller samma klass när det gäller matlagning. Det enda som skiljer är att Klara minskar sockermängden i bakverk medans jag ökar den.
Övrigt så är jag 18 jordsnurr(snart 19!!) och en hejjare på att komma ihåg namn. Så passa er! Jag lever och verkar(går natur) i den norrlänska staden Sundsvall där jag trivs mycket bra. Studenten börjar närma sig och efter det har jag alla möjligheter i världen att göra vad jag vill. Kanske kommer jag att bli en kemist där tillsatser kommer att vara mitt huvudämne. Vem vet..
På återseende!
Er Ernst
Exotiskt
Flygfiskrom med wasabi. Man äter det i Japan, tydligen gott till rå lax..
Artikelskrivande
Dagen till ära kommer att bestå av artikelskrivande för min del. Jag har hört att även min kompanjon(Klara) använder sin lördag till liknande nöje. Jag måste säga att jag just idag inte har någon skrivarlust. Det har jag dock inte haft den senaste veckan heller, så med andra ord går det lite segt. Jag hoppas kunna bli klar med en av alla artiklar idag och sedan börja på en annan imorgon.
Vad har jag då att se fram emot denna dag? Ett besök på Tandoori House kanske i god väns sällskap med familj (Klara tillsammans med anhöriga). Jag vet att det kommer att bli en bra kväll trots denna gråa dag som Klara bestämt uttryckte att det var(är).
Nu blir det artikelskrivande och lite senare i eftermiddag även ett litet inlägg om vem jag är. Spännande!
/Kajsa
Tre pulver
Det du mår bra av är bra för dig